Alinierea activitatii la Taxonomie UE

Servicii

Alinierea activitatii la Taxonomie UE

Pentru atingerea neutralitatii climatice UE a adoptat mai multe instrumente, unul dintre ele fiind si Regulamentul 852/2020 care defineste Taxonomia UE, respectiv, impactul pe care activitatea unei organizatii o are asupra mediului.

Prevederile Regulamentului 852/2020 sunt obligatorii  doar pentru companiile care au peste 500 angajati, insa incepand cu iulie 2023, bancile au transpus prevederile SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation)  fiind obligate sa determine eligibilitatea si alinierea Taxonomiei pentru toate companiile care solicita finantari.

În viitor, obținerea de finanțare și continuarea afacerilor vor fi posibile numai dacă organizatia este eligibilă pentru Taxonomie. Prin urmare, investitorii și finanțatorii sunt interesați în mod special dacă activitățile companiei sunt aliniate la Taxonomia UE.

Prin serviciile de consultanta acordate putem ajuta clienții să determine modul în care activitatea companiei se aliniaza la prevederile regulamentului privind  Taxonomia.

Care sunt beneficiile pe care o organizatie le are daca analizeaza alinierea la Taxonomia UE?

  • Respectarea reglementărilor UE: eligibilitatea Taxonomiei este deja reglementată pentru companiile mari si listate la Bursa care operează în UE.
  • Credibilitate sporită cu privire la sustenabilitatea companiei: părțile interesate sunt preocupate de afacerile durabile, iar Taxonomia UE îmbunătățește transparența și credibilitatea activităților.
  • Avantaj competitiv și performanță financiară îmbunătățită: practicile durabile creează noi oportunități pentru a crește avantajul competitiv și performanța financiară.
  • Accesul la capital: UE impune instituțiilor financiare constientizarea sustenabilitatii afacerilor pe care le finanțează, iar eligibilitatea Taxonomiei a devenit una din condițiile prealabile pentru accesul organizatiilor la finanțare.

Consultantii nostrii au experiență în sprijinirea mai multor companii în determinarea eligibilității si alinierii la Taxonomie și va stau la dispozitie pentru a va sprijini in obtinerea celor mai bune rezultate pentru organizatia dvs.